Virtual shopping

Geschreven door:

|

23/12/2014 -

Virtual shopping

Als je vroeger een verhaal verzon over ons leven na de millenniumwisseling, ging het meestal over robots en op vakantie naar de maan. Misschien dat een enkele trendwatcher in de dop ook al iets bedacht over virtual shopping.

Virtual shopping wordt meer en meer werkelijkheid. Wij lopen virtueel door een kledingzaak en passen virtuele kleding in een virtuele paskamer. Via social media vragen we onze vrienden om een oordeel: ‘Dit jurkje? Wel of niet doen?’ Met Facebook kun je gezellig en efficiënt samen virtueel winkelen. Ook in de virtuele wereld zijn er vriendelijk glimlachende verkoopsters die je vragen of ze iets voor je kunnen doen. Heb je daar geen zin in, dan klik je ze gewoon weg. Met klachten kun je terecht bij een ‘vr customer manager’.

Vrij van ongemakken

Nou zullen veel (voornamelijk vrouwelijke) shoppers stellen dat virtueel winkelen veel minder gezellig is dan live rondslenteren door gezellige straatjes. Aan de andere kant laat de flinke groei in online aankopen zien dat we allemaal overtuigd zijn van de voordelen. Met virtueel winkelen komt er een einde aan ongemakken als het gesleep door overvolle winkelstraten met veel te zware tassen. Om nog maar te zwijgen van onwillige peuters die zich elk moment zonder aanwijsbare reden gillend op de vloer kunnen werpen.

Nee, dan shoppen met je vr-bril, thuis in je luie stoel. Geen verkoopsters die ongevraagd het gordijn van het pashokje opentrekken om te vragen of alles naar wens is.
Warenhuis Bloomingdale’s experimenteerde al met virtuele paskamers. Het systeem scant je maten en laadt deze in een virtuele spiegel. Met een simpele swipe pas je binnen enkele minuten alle outfits en accessoires.

Zo gaat het ook bij de inrichting van je huis. Ikea is daar al een eind mee. Je uploadt de afmetingen van je keuken en plaatst virtueel de kastjes, het aanrecht en de gootsteen. Kom je er niet uit? Een virtuele Ikea-medewerker helpt je verder. Reken af met een digitale pinpas en je bouwpakket wordt thuisbezorgd. En de virtuele bouwinstructies zijn een stuk duidelijker dan het welbekende boekje met onbegrijpelijke plaatjes.

Personal shopping

En de fysieke winkels? Dat worden personal shopping centres. De winkel weet wie je bent, wanneer je de winkel voor het laatst bezocht en wat je toen hebt gekocht. Met bijvoorbeeld eye-tracking is ook duidelijk waar jij in het schap kijkt. Over enkele jaren is de manier van winkelen in hoge mate gepersonaliseerd. Koop jij altijd hetzelfde merk muesli of drink je altijd hetzelfde bier? Dan ontvang je advertenties die aansluiten op jouw voorkeuren.

Op dit moment krijgt de shopping expierence of the future steeds meer vorm. En dat heeft de nodige gevolgen voor de detailhandel. Winkelen zal nooit meer hetzelfde zijn met de intrede van virtual reality. Over een jaar of vijf zijn bovenstaande concepten realiteit. De winkelier zonder toekomstvisie heeft het nakijken. Maar partijen die slim in spelen op deze ontwikkelingen plukken de virtuele vruchten.

Lees meer over Virtual Reality

Share

Deel dit artikel

Gerelateerd Nieuws

Tour de Provada
Den Haag lanceert Actieprogramma Winkelstad 2015-2018
Tweedeling op A1-winkellocaties neemt toe

Over de auteur