Rijk gaat haar huurprijzen transparanter maken

Geschreven door:

|

06/02/2015 -

Rijk gaat haar huurprijzen transparanter maken

Het Rijk gaat transparanter maken tegen welke huurprijzen het Rijkskantoren huurt en zal ook meer publiceren over de bijkomende kosten.

Dat zei Farid Azarkan, plv. directeur Transacties en Ontwikkeling Rijksvastgoedbedrijf, donderdag tijdens het jaarlijkse symposium Sprekende Cijfers. In zijn presentatie schetste Azarkan hoe het Rijk zich concentreert op locaties in de grotere steden en hoe het transparant wil maken welke vastgoedpartijen een goede dienstverlening bieden. ‘Zulke partijen hebben dan een streepje voor als het Rijksvastgoedbedrijf zaken wil doen met de markt.’ Azarkan vertelde hoe het Rijk voorloper wil zijn in flexibele gebouwen die verschillende rijksdiensten kunnen huisvesten, op centrale locaties gelegen zijn nabij openbaar vervoer en bovendien ook erg duurzaam zijn.

Stijgende vraag naar kwaliteit
In het rapport Sprekende Cijfers, dat Dynamis tijdens het congres uitreikte, wordt geschetst hoezeer de kwalitatieve vraag in de kantorenmarkt stijgt. Het kantoor is steeds vaker een fysieke ontmoetingsplek, waar communicatie en samenwerken centraal staan. Technologische ontwikkelingen hebben grote invloed op de manier waarop wordt gewerkt. Vroeger werd met veel papier gewerkt, tegenwoordig werkt men digitaal met een tablet, laptop en smartphone. Ook door een optimalisatie van de internetsnelheid kan sneller worden gewerkt. Dergelijke ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Vastgoedprofessionals moeten daarom tijdig inspelen op technologische ontwikkelingen, zoals verdere digitalisering van bedrijven, het in elkaar overlopen van de virtuele en de ‘echte’ wereld, big data en cloud computing.

De vraag naar kantoorruimte heeft voor een groot deel betrekking op het vervangen van de huidige locatie voor een kwalitatief beter object met een betere prijs/kwaliteit verhouding. Hierbij spelen duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en een gezonde werkomgeving een steeds belangrijkere rol.

Klik hier voor het uitgebreide verslag van de bijeenkomst.

Share

Deel dit artikel

Gerelateerd Nieuws

Herstel kantorenmarkt vooral in grootste steden
Aftrap voor gebiedsverkenning Westland
Tour de Provada

Over de auteur