City Masterclasses

 

Retail Visie Wikistedia City Masterclass

De Retail Visie Wikistedia City Masterclass wordt vier keer per jaar georganiseerd door Retail Visie in samenwerking met Wikistedia. Deze bijeenkomsten in steden zijn bij uitstek voor alle stakeholders van steden de gelegenheid om samen op een inspirerende locatie met veel ontmoetingen de kracht van binnensteden te beleven. Gespreksthema’s zijn nieuwe concepten, retailvisies en de samenwerking tussen gemeenten, vastgoedpartijen en ondernemers. Uitgangspunt is dat gemeente en de city marketing organisatie gastheer zijn.

Van elke Masterclass komt een verslag in Retail Visie magazine, online en een blog op Wikistedia.nl.

Programma 2012

– 11 oktober City Masterclass Maastricht i.s.m. 3W New Development
– november City Masterclass Arnhem (datum nader te bepalen)

Schrijf je nu in voor de City Masterclass Maastricht

Wethouder John Aarts van Economische Zaken van Gemeente Maastricht verwelkomt op donderdag 11 oktober een select gezelschap van topmanagers en ondernemers uit de retail, vastgoed, stadsmarketing en corporatiesector voor een unieke stadsrondleiding. Deze 3e editie van de Retail Visie Wikistedia City Masterclass wordt georganiseerd door 3W New Development en Centrummanagement Maastricht. Polarisatie van winkelgebieden leidt tot grote uitdagingen in de aanloopgebieden van het centrum van Maastricht. In de wedstrijd om deze gebieden weer aantrekkelijk te maken, zijn nieuwe samenwerkingsvormen en spelregels van kracht. Ervaar op straat wat het succes van Wyck betekent voor de stad; zie hoe het Jeker kwartier weer leefbaar wordt gemaakt; en ontdek de weerbarstige realiteit van het gebied ‘de Vrijthofstraatjes’ dat dreigt af te glijden. Deze “struingebieden” overleven niet zonder geplande winkelprojecten en de filiaalstraten.

Het middagprogramma op 11 oktober van 12.00 tot 18.00 uur staat garant voor een dynamische ontdekkingstocht door de wijken rond het historische hart van Maastricht. De wandeling eindigt achter het Vrijthof bij Nederlands oudste wijnhandel: Thiessen Wijnkoopers. Hier wacht een unieke rondleiding, inclusief een proeverij van zes topwijnen.

Deelname p.p. bedraagt € 175,- (exclusief BTW), inclusief borrel met amuses. Meld je aan via wikistedia@achmeavastgoed.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

City Masterclass Den Haag, 9 mei 2012

City Masterclass Eindhoven, 8 maart 2012

Wethouder Monique List van gemeente Eindhoven en citymarketeer Peter Kentie van Eindhoven 365, ontvingen op 8 maart 70 genodigden (beleggers, makelaars, managers, adviseurs, retailers en bestuurders) voor een inspirerende tour door de Beste Binnenstad van Nederland 2011-2013. Een rondleiding van 2 uur langs 10 ondernemers werd in de Lichttoren afgesloten met een paneldiscussie o.l.v. hoofdredacteur Rupert Parker Brady.

Bekijk hier de blogpost over deze City Masterclass op Wikistedia.nl.
Bekijk hier  het filmpje over deze City Masterclass op YouTube.

 

Meedoen?

Interesse in deelname? Klik dan hier
Als stad ook een keer gastheer zijn? Klik dan hier

 

Share